Web Analytics Made Easy - Statcounter


خبرگزاری آریا-دولت تحت اداره طالبان در افغانستان طی حکمی اجرای علنی اعدام مجرمین در این کشور را به جز در مواردی که دادگاه عالی حکم به اجرایش داده باشد، ممنوع اعلام کرد.
به گزارش خبرگزاری آریا، این تصمیم در جریان یک نشست کابینه افغانستان که اواخر روز پنجشنبه برگزار شد اتخاذ شد. ذبیح الله مجاهد، سخنگوی طالبان بعد از این نشست اظهار کرد، هیچ مجازاتی وقتی لزومی برای عمومی کردن مجرم وجود نداشته باشد و تا زمانی که یک دادگاه حکم به اجرای علنی مجازات نداده باشد به این طریق اجرا نخواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


او اضافه کرد: اعدام و به دار آویختن علنی نباید تا زمانی که دادگاه عالی حکم به چنین اقدامی نداده است، اجرا شود.
این سخنگو همچنین تاکید کرد که مجازات مجرم باید به عموم مردم توضیح داده شود تا مردم از جرم اطلاع یابند.
ماه گذشته میلادی طالبان بعد از کشتن چهار آدم ربا در یک تیراندازی در شهر هرات در غرب افغانستان اجساد این چهار فرد را از جرثقیل آویزان کرد.
مولوی شر احمد مهاجر، معاون والی استان هرات گفت اجساد این مردان در همان روز کشته شدن در چند منطقه به صورت عمومی به نمایش گذاشته شدند تا "درس عبرت" شود که آدم ربایی تحمل نخواهد شد. بر اساس تصاویر منتشر شده، همچنان که نیروهای طالبان پیرامون خودروی حامل این اجساد جمع شدند جمعیت مردم نظاره گر بودند.

مقتدی صدر: طالبان اجازه بدهد شیعیان خودشان از جانشان محافظت کنند
رهبر جریان صدر عراق از دولت طالبان خواست اگر قادر به حمایت از شیعیان نیست بگذارد خودشان برای حمایت از جانشان قبل از وقوع جنگ طایفه‌ای تلاش کنند.
 رهبر جریان صدر عراق از دولت طالبان خواست اگر قادر به حمایت از شیعیان نیست بگذارد خودشان برای حمایت از جانشان قبل از وقوع جنگ طایفه‌ای تلاش کنند.
به گزارش سایت عراقی موازین نیوز، مقتدی صدر، رهبر جریان صدر عراق در بیانیه‌ای گفت: بعد از عقب نشینی نیروهای اشغالگر از افغانستان نیروهای طالبان حکومت را در دست گرفتند. اولین مقتضیات حکومت اسلامی و شروط آن برقراری عدالت میان مردم و تبعیض قائل نشدن از نظر دین و مذهب و عقیده و دیگر موارد است وگرنه تبعیض عین ظلم است. دیروز دیدیم که تمام طوایف در افغانستان در سایه حکومت سکولار و حضور آمریکا در صلح زندگی می‌کنند و امروز می‌بینیم شیعه با ظلم و ترس و تروریسم و انفجارهایی مواجه است که باعث مرگ آن‌ها و لطمه خوردن به مقدسات و مساجدشان می‌شود آیا این عیب نیست؟ به ویژه اینکه گروه‌های تروریستی تنها شیعیان را هدف قرار نمی‌دهند بلکه تروریسم آن‌ها متوجه سنی‌های میانه‌رو و پیروان دیگر عقاید نیز می‌شود.
وی گفت: من از کشورهای سازمان همکاری اسلامی به ویژه پاکستان، قطر و عربستان و ایران می‌خواهم برای رفع مشکلات شیعیان با روش‌هایی که از نظرشان مناسب است، وارد مداخله شوند. و اگر دولت طالبان قادر به حمایت آن‌ها نیست پس باید به شیعیان اجازه بدهد قبل از اینکه زمان از دست برود و قبل از وقوع جنگ طایفه‌ای که ضررش به تمام کشورهای اسلامی منطقه می‌رسد، از خودشان محافظت کنند.

طالبان: «افغانستانِ منزوی» به نفع هیچکس نیست
 محمد نعیم، سخنگوی دفتر سیاسی طالبان ضمن "دلخراش" خواندن حمله به مسجد شیعیان در قندهار گفت به عاملان حمله به مسجد فاطمیه می‌گوییم با این اقدامات نمی‌توانند به اهداف خود برسند.
محمد نعیم، سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در مصاحبه با الجزیره حمله تروریستی روز جمعه به مسجد فاطمیه در قندهار که بزرگترین مسجد شیعیان در این ولایت است را دلخراش خواند و گفت این حمله توسط افرادی انجام شد که افکار افراطی را اتخاذ کردند اما به آن‌ها می‌گویم که با این اقدامات نمی‌توانند اهدافشان را محقق کنند.
در بعد سیاسی نیز نعیم، از جامعه بین المللی خواست تا با به رسمیت شناختن رژیم در افغانستان، مسئولیت‌های خود را در قبال افغانستان به عهده بگیرند.
وی گفت: ما کنترل وضعیت امنیتی در افغانستان را در دست گرفته‌ایم و اوضاع در حال حاضر بسیار بهبود یافته و جهان شاهد آن است. ما از کشورهای جهان می‌خواهیم که افغانستان را منزوی نکنند زیرا این وضعیت به نفع هیچکس نیست.
نعیم گفت که به رسمیت شناختن دولت افغانستان توسط کشورهای همسایه و جامعه بین المللی این دولت را تقویت کرده و به آن در مواجهه با مشکلات داخلی کمک می‌کند.
وی افزود که این جنبش به تعهدات خود در جلوگیری از استفاده از خاک افغانستان برای حمله به هر کشوری متعهد است.
نعیم تصریح کرد: ما به آنچه در توافقنامه دوحه قول داده بودیم متعهد هستیم و اجازه نمی‌دهیم هیچ کس از کشور ما علیه هیچ کشوری استفاده کند. این حق مردم افغانستان است که جهان دولت افغانستان را به رسمیت بشناسند.
سخنگوی دفتر سیاسی طالبان همچنین عنوان داشت: همه افغانها حق شهروندی و عبادت دارند و حقوق همه شهروندان تضمین شده است. دولت ما جامع است و شامل عناصری از اقشار مختلف جامعه است.
پیشتر امیر خان متکی وزیر خارجه افغانستان، جامعه بین المللی را به نقض حقوق مردم افغانستان به دلیل عدم به رسمیت شناختن دولت موقت متهم کرده بود و گفت که به رسمیت نشناختن دولت جدید بی انصافی است. متکی افزود که دولت تشکیل شده توسط طالبان دارای تمام معیارهای شناخته شده در سطح بین المللی است.
طالبان تقریباً در 15 اوت به موازات آخرین مرحله خروج نظامیان آمریکایی که در پایان همان ماه به پایان رسید، کنترل تمام افغانستان را به دست گرفت.

پوتین: شبه نظامیان خطرناک از عراق و سوریه «فعالانه» وارد افغانستان می‌شوند
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه روز گذشته گفت که شبه نظامیان خطرناک از عراق و سوریه "فعالانه" وارد افغانستان می‌شوند.
در حالی که مسکو اعلام کرده که هفته آینده در بیستم اکتبر، میزبان نشستی در مورد افغانستان با حضور طالبان و گروه‌های سیاسی افغانستان خواهد بود.
پوتین که روز چهارشنبه در یک ویدیو کنفرانس با اعضای سرویس مخفی جمهوری‌های شوروی سابق صحبت می‌کرد، گفت که شبه نظامیان با تجریه در عملیات‌های نظامی از عراق و سوریه به طور فعال به افغانستان کشیده می‌شوند.
پوتین گفت که ممکن است تروریست‌ها سعی کنند وضعیت در کشورهای همسایه را بی‌ثبات کنند، و هشدار داد که آنها حتی ممکن است سعی در "گسترش مستقیم" به کشورهای دیگر کنند.

ترکیه: آماده همکاری با طالبان هستیم
پس از ناکامی تلاش‌های ترکیه برای مدیریت فرودگاه کابل، سفیر ترکیه در کابل از آمادگی برای همکاری با وزارت دادگستری طالبان خبر داد. براساس بیانیه منتشر شده توسط وزارت دادگستری طالبان، ارگینای در این دیدار گفت که ترکیه با مردم افغانستان روابط دیرینه‌ای دارد و تاکید کرد آنکارا اکنون نیز «آماده همکاری با امارت اسلامی افغانستان» می‌باشد.
پس از ناکامی تلاش‌های ترکیه برای مدیریت فرودگاه کابل، سفیر ترکیه در کابل از آمادگی برای همکاری با وزارت دادگستری طالبان خبر داد.
پس از ناکام ماندن تلاش‌های ترکیه برای بدست گرفتن فرودگاه کابل، «جهاد ارگینای» سفیر ترکیه در افغانستان در دیدار با «عبدالحکیم الشرعی» سرپرست وزارت دادگستری طالبان از آمادگی آنکارا برای همکاری با طالبان خبر داد.
براساس بیانیه منتشر شده توسط وزارت دادگستری طالبان، ارگینای در این دیدار گفت که ترکیه با مردم افغانستان روابط دیرینه‌ای دارد و تاکید کرد آنکارا اکنون نیز «آماده همکاری با امارت اسلامی افغانستان» می‌باشد.
وی در تشریح این همکاری‌ها گفت که ترکیه در زمینه آموزش کارمندان و اعزام متخصصین با وزارت دادگستری طالبان همکاری خواهد کرد.
سفیر ترکیه همچنین خواستار روشنی درباره توافقنامه‌های قبلی بین افغانستان و ترکیه از جمله توافقنامه استرداد مجرمین شد.
سرپرست وزارت دادگستری طالبان نیز تاکید کرد که آن‌ها به همه توافقنامه‌ها و تعهدات قبلی افغانستان با کشورهای دیگر، درصورتیکه مخالف «شریعت اسلامی» نباشد، متعهد هستند.
ترکیه درحالی برای همکاری با وزارت دادگستری طالبان اعلام آمادگی کرده است که هنوز هیچ یک از کشورهای جهان دولت موقت طالبان را برسمیت نشناخته است.
روز گذشته نیز «مولود چاووش‌اوغلو» وزیر خارجه ترکیه گفته بود که در ممکن است در روزهای آینده به همراه وزرای خارجه برخی کشورهای دیگر برای دیدار با سران طالبان به کابل سفر کند.

کاخ سفید: دارایی‌های افغانستان آزاد نمی‌شود
درحالیکه افغانستان به دلیل منجمد شدن دارایی‌هایش در آستانه بحران انسانی قرار دارد، سخنگوی کاخ سفید گفت که واشنگتن قصد آزادسازی این دارایی‌ها را ندارد.
تسنیم: درحالیکه افغانستان به دلیل منجمد شدن دارایی‌هایش در آستانه بحران انسانی قرار دارد، سخنگوی کاخ سفید گفت که واشنگتن قصد آزادسازی این دارایی‌ها را ندارد.
«جن ساکی» سخنگوی کاخ سفید در یک نشست خبری پس از برگزاری نشست فوق‌العاده گروه 20 برای مقابله با بحران انسانی در افغانستان گفت که در موضع واشنگتن برای آزادسازی دارایی‌های این کشور تغییری بوجود نیامده است.
سخنگوی کاخ سفید در پاسخ به پرسش خبرنگاران مبنی بر اینکه آیا تغییری در سیاست مربوط به منجمدسازی دارایی‌های افغانستان بوجود آمده است، گفت: «خیر، هیچ تغییری درباره این سیاست ایجاد نشده است».
وی افزود که سران گروه 20 در نشست فوق‌العاده درباره افغانستان بر تعهد جمعی خود برای ارائه مستقیم کمک‌های بشردوستانه به مردم افغانستان تاکید کردند، چیزی که پیشتر از طریق سازمان‌های بین‌المللی مستقل به آن اشاره شده بود.
ساکی با اظهار اینکه واشنگتن در این نشست نسبت به ارائه کمک‌های بیشتر به افغانستان متعهد نشده، گفت: ما متعهد هستیم تا با همکاری با شرکای خود کمک‌های بشردوستانه را بطور مستقیم به مردم افغانستان برسانیم.
درحالیکه افغانستان به دلیل منجمد شدن حدود 10 میلیارد دلار از دارایی‌هایش توسط آمریکا در آستانه یک بحران انسانی قرار دارد، دبیرکل سازمان ملل از جامعه بین‌الملل می‌خواهد که برای جلوگیری از فروپاشی اقتصاد این کشور وارد عمل شده و به آن وجه نقد تزریق کنند.

یونیسف: طالبان برای مجوز تحصیل دختران در مقطع راهنمایی قول داده
یک مقام ارشد سارمان ملل متحد به نقل از طالبان گفت "به زودی" تمامی دختران افغانستان در مقطع راهنمایی می‌توانند به مدرسه بروند.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، عمر عبدی، معاون اجرایی یونیسف که هفته گذشته به کابل سفر کرده بود، در مقر سازمان ملل متحد به خبرنگاران گفت همین حالا هم دختران در پنج ولایت از 34 ولایت افغانستان، یعنی بلخ، جوزجان، سمنگان، قندوز و اروزگان، در مقطع راهنمایی به مدرسه می‌روند.
این مقام سازمان ملل به نقل از وزیر آموزش و پرورش طالبان گفت که آن‌ها در حال کار بر روی "چهارچوبی" هستند که طبق آن دختران بتوانند بعد از کلاس ششم، به ادامه تحصیل بپردازند، این چهارچوب طی "یک یا دو ماه آینده" اعلام خواهد شد.
وی گفت: الان که من با شما صحبت می‌کنم، میلیون‌ها دختر افغان در مقطع متوسطه/راهنمایی برای بیست‌وهفتمین روز متوالی از تحصیل محروم هستند. ما آن‌ها (طالبان) را ترغیب می‌کنیم که منتظر نمانند؛ هر روزی که ما منتظر بمانیم، این دخترها یک روز دیگر از تحصیل محروم می‌شوند.
طالبان در طول تسلط خود بر افغانستان در سال‌های 1996 تا 2001، زنان و دختران را از حق تحصیل محروم کرده و حق کار و زندگی اجتماعی را از آنان گرفت. حالا از زمان قدرت‌گیری دوباره این گروه در پانزدهم اوت امسال، در حالی که آمریکا و ناتو پس از 20 سال، در مراحل پایانی خروج پرهیاهوی خود از خاک افغانستان بودند، طالبان متحمل فشارهای سنگین روزافزونی از سوی مجامع بین‌الملل برای اعطای حق تحصیل و کار به زنان شده است.
عبدی بیان کرد که در تمامی نشست‌هایش، به طالبان فشار آورده تا "به دختران اجازه از سرگیری تحصیلاتشان" را بدهد، چرا که این "نه تنها برای خود دختران، بلکه برای تمامی کشور" ضروری است.
این مقام سازمان ملل بیان کرد که در سال 2001 که اتحادی به رهبری آمریکا، طالبان را به دلیل پناه دادن به اسامه بن لادن، مغز متفکر حملات یازدهم سپتامبر، از قدرت به زیر کشید، در تمامی مقاطع تحصیلی، مجموعاً تنها یک میلیون دانش‌آموز مشغول به تحصیل بودند.
وی با بیان اینکه این آمار، در 20 سال گذشته به 10 میلیون محصّل افزایش یافته است، که چهار میلیون تن از آن‌ها را دختران افغانستان تشکیل می‌دهند و همچنین تعداد مدارس هم در دهه گذشته از شش هزار به 18 هزار مورد افزایش یافته است، گفت: این دستاوردهای آموزشی باید تقویت شود، نباید به عقب برگردیم.
با این حال این معاون صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) گفت با وجود این پیشرفت، 4.2 میلیون دانش آموز افغان از تحصیل محروم هستند، که از میان آن‌ها، 2.6 میلیون تن را دختران تشکیل میدهند.
وی بیان داشت که حتی اگر طالبان به تمامی دختران افغان هم اجازه ورود به مدارس متوسطه را بدهد، "ما همچنان باید بر مقاومت خانواده‌های محافظه‌کار برای اجازه تحصیل دخترانشان در این مقطع غلبه کنیم."
این مقام با بیان نگرانی خانواده‌های محافظه‌کار افغانستان در خصوص لزوم تفکیک دختران و پسران و آموزگان خانم گفت: مقاماتی که من با آن‌ها دیدار داشته‌ام، گفتند وقتی چهارچوبی را که مشغول کار بر روی آن هستند عملی کنند، خانواده‌های بیشتری قانع می‌شوند که دخترانشان را به مدرسه بفرستند، اما کار سختی است.

یک میلیون کودک افغان در خطر مرگ
معاون یونیسف همچنین در این سفر از بازدید از یک بیمارستان کودکان در کابل سخن گفت و بیان داشت: از دیدن آن‌ همه کودک که از سوء تغذیه رنج می‌بردند شوکه شده بودم، بعضی هایشان حتی نوزاد بودند.
عبدی نظام سلامت و خدمات اجتماعی افغانستان را "در آستانه فروپاشی ارزیابی" کرد و با بیان اینکه منابع پزشکی به طور خطرناکی کم شده و شیوع سرخک و اسهال حاد در حال افزایش است، گفت که وضعیت فلج اطفال و ویروس کرونا نیز همچنان نگران کننده است.
وی در این باره گفت: حتی قبل از روی کار آمدن طالبان هم دستکم 10 میلیون کودک افغان در سراسر این کشور برای بقا نیاز به کمک های بشردوستانه داشتند و امروز اگر سریعا تحت مداوا قرار نگیرند، حداقل یک میلیون تن از آن‌ها بر اثر سوء تغذیه حاد و شدید در خطر مرگ قرار دارند.
پیش از این، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد از جهان خواسته بود تا از سقوط اقتصاد افغانستان جلوگیری کرده و به مردم افغانستان کمک کنند، درخواستی که در این سخنان عبدی هم منعکس شد که گفت: وضعیت بحرانی است و روز به روز بدتر می‌شود.

طالبان اظهارات پوتین را رد کرد
معاون سخنگوی طالبان با رد اظهارات رئیس جمهور روسیه گفت که امکان انتقال تروریست‌های داعش از خاورمیانه به افغانستان وجود ندارد.
 «بلال کریمی» معاون سخنگوی طالبان اظهارات «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه درباره انتقال تروریست‌های داعش از عراق و سوریه به افغانستان را رد کرد.
کریمی به «آناتولی» گفت: گروه تروریستی داعش امکان انتقال جنگجو از خاورمیانه به افغانستان را ندارد، زیرا سفر از کشورهای مذکور به افغانستان خیلی سخت بوده و احتمال وجود ندارد که این سفر انجام شود.
وی تصریح کرد: طالبان بر تمام افغانستان حاکم است و بنابراین هیچ نقطه‌ای تحت تصرف هیچ گروهی قرار ندارد.
معاون سخنگوی طالبان همچنین خاطرنشان کرد که «داعش جایگاهی میان مردم افغانستان ندارد و نیروهای طالبان قادر هستند با فعالیت‌های داعش مقابله کنند».
پوتین هفته گذشته در کنفرانس ویدوئویی با رؤسای اتحادیه کشورهای مستقل مشترک المنافع گفته بود: جنگجویانی از عراق و سوریه که از تجربه نظامی برخوردارند به طور فعالانه وارد افغانستان می‌شوند.

ابراز نگرانی امیرعبداللهیان از رشد داعش در افغانستان
حسین امیر عبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان اقدامات تروریستی اخیر در افغانستان را محکوم کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران و اتریش نگرانی‌های مشترکی در مورد داعش دارند.
 وزیر امور خارجه کشورمان در این دیدار مناسبات بین جمهوری اسلامی ایران و اتریش را دیرینه و قدیمی خواند و تصریح کرد: ما برای این روابط اهمیت زیادی قائل هستیم.
امیرعبداللهیان با ابراز امیدواری در زمینه افزایش همکاری‌های اقتصادی و تجاری بین دو کشور، از اهدای محموله واکسن از سوی اتریش به کشورمان قدردانی کرد و خواستار همکاری‌های بیشتر دو کشور در زمینه مقابله با همه‌گیری و تامین واکسن کرونا شد.
وی همچنین برخورد مسئولانه‌تر اتحادیه اروپا در قبال حقوق بی‌جاشدگان افغانستانی را مورد تاکید قرار داد و با محکوم‌کردن اقدامات تروریستی اخیر در افغانستان، رشد داعش و گروه‌های تکفیری در افغانستان را خطرناک توصیف کرد.
پتر لاونسکی دبیرکل وزارت امور خارجه اتریش نیز در این دیدار با تجلیل از رابطه دوستانه بین جمهوری اسلامی ایران و اتریش، ابراز امیدواری کرد که با مشارکت همه طرف‌ها برجام احیا شود.
وی همچنین اقدامات تروریستی اخیر در افغانستان را محکوم کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران و اتریش نگرانی‌های مشترکی در مورد داعش دارند.
دبیرکل وزارت امور خارجه اتریش همچنین حمایت کشورش از نشست‌های همسایگان افغانستان برای حل مشکلات این کشور را مورد تاکید قرار داد.

داعش: به مکان‌های نیایش و مرکزهای شیعیان یورش خواهیم کرد
گروه تروریستی داعش در موضع‌گیری ادعا کرده است: شیعیان خطرناک هستند. داعش هشدار داده است که آن‌ها را از بغداد تا افغانستان هدف قرار خواهد داد.
 جنگجویان گروه تروریستی داعش در تازه‌ترین نشریه‌ هفتگی «النبا» که‌ توسط کانال تلگرام این گروه منتشر می‌شود، تاکید کرده‌اند که اعضای این گروه به مکان‌های نیایش و مرکزهای شیعیان یورش خواهند کرد ‌و این یورش‌ها نیز ادامه خواهد داشت.
در این نشریه که به‌طور مشخص به شیعیان هزاره‌های افغانستان نیز اشاره شده است، آمده: «شیعیان هزاره افغانستانی متحد ایران هستند و در کنار نیروهای ائتلاف به رهبری آمریکا با داعش جنگیده‌اند».
به باور اعضای گروه داعش، آن‌ها نه‌تنها در برابر شیعیان، بلکه در میان گروه‌های سنی هم آن‌ها تنها گروهی هستند که به نسخه‌ واقعی اسلام اعتقاد دارند و باقی مرتد هستند. این نشریه طالبان را نیز به گرفتن تسلیحات نظامی و مالی از آمریکا متهم کرده است.
نشریه این گروه، شیعیان را خطرناک توصیف کرده و هشدار داده است که آن‌ها را از بغداد تا افغانستان هدف قرار خواهد داد.
در تازه‌ترین حمله این گروه به مسجد شیعیان بیش‌تر از 60 تن جان باختند و دست‌کم 90 تن زخمی شدند.
این درحالی است که شورای علمای شیعه افغانستان می‌گوید: اگر چه ما یقین داریم که مراکز استخباراتی جهانی و منطقه‌ای حملات انتحاری به مساجد شیعیان را جهت ایجاد تنش‌های فرقه‌ای و بی‌اساس برای نشان دادن امنیت نسبی در کشور سامان می‌دهند.
به گزارش اسپوتنیک شورای علمای شیعه افغانستان در بیانیه‌ای می‌افزاید: اما این موضوع از مسؤولیت امارت اسلامی بعنوان دولت حاکم، برای تأمین امنیت هموطنان چیزی را کم نمی‌کند.
شورای علمای شیعه افغانستان با انتشار بیانیه ای در واکنش به حمله انتحاری به نمازگزاران جمعه در مسجد فاطمیه قندهار گفته است: از مقامات امنیتی امارت اسلامی افغانستان می‌خواهیم که برای تامین امنیت در کشور، مخصوصا مراکز مذهبی وفرهنگی شیعیان تدابیر جدی وعملی را روی دست بگیرند تا بیش ازین هر روز شاهد نا امنی وکشتار مردم بی گناه در کشور نباشیم.

سازمان ملل: تروریسم در افغانستان هنوز نفس می‌کشد
سخنگوی دبیر کل سازمان ملل ضمن محکوم کردن حمله انتحاری به مسجد شیعیان در قندهار گفت: تروریسم در افغانستان هنوز نفس می‌کشد.
 استفان دوجاریک، سخنگوی دبیر کل سازمان ملل در اظهاراتی در نشست خبری خود با خبرنگاران ضمن محکوم کردن حمله انتحاری به مسجد شیعیان در قندهار افغانستان، آن را جنایت نامید و گفت: کشته شدن و مجروح شدن ده‌ها نفر در پی حمله تروریستی به مسجد شیعیان نشان از تداوم تنفس تروریسم در افغانستان دارد.
وی افزود: عاملین این جنایت خونین علیه یک مرکز مذهبی و نماز گذاران باید مجازات شوند.
دوجاریک ادامه داد: امروز آژانس مهاجرت سازمان ملل خواستار تسهیل رسیدن اعضای خانواده‌های افغانستانی به یکدیگر شده است.
سخنگوی دبیر کل سازمان ملل با اشاره به گزارش کمیسر عالی این نهاد در امور مهاجرت، گفت: نتایج نشان می‌دهد که تحولات اخیر سیاسی در افغانستان سبب ایجاد یک موج جدید از مهاجران نشده است.
وی افزود:، اما با توجه به این موضوع بسیاری از مهاجران و پناهندگان افغانستانی همچنان نمی‌توانند دیداری با اعضای خانواده خود داشته باشند.
سخنگوی دبیر کل سازمان ملل گفت: تاکید آژانس مهاجرت سازمان ملل براین است که اصل پیوستگی خانواده در قوانین بین المللی محافظت شود.
در پی وقوع حمله تروریستی و 3 انفجار پیاپی در هنگام برگزاری نماز جمعه در مسجد فاطمیه واقع در ناحیه اول قندهار در جنوب افغانستان، شماری از از شیعیان این ولایت شهید و مجروح شدند.
البته این در حالی است که طالبان پیشتر گفته بود نگرانی از جانب داعش نیست و توانایی انجام کاری را ندارد.
گروه‌ها و کشورهای مختلف نیز این حمله تروریستی را که داعش مسئولیت آن بر عهده گرفته است، محکوم کردند.
ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه در اظهاراتی ضمن محکوم کردن حمله تروریستی به مسجد شیعیان در قندهار افغانستان، گفت: مسکو امیدوار است تا عاملین این اقدام تروریستی وحشیانه به شدت مجازات شوند.
وی ضمن ابراز همدردی با خانواده قربانیان و حادثه دیدگان این حمله تروریستی، از مقامات طالبان درخواست کرد تا اقدامات بیشتری را بمنظور تامین و تضمین امنیت در سراسر افغانستان در نظر گیرد.
وزارت خارجه آمریکا با صدور بیانیه‌ای حمله به مسجد فاطمیه شیعیان در قندهار افغانستان را محکوم کرد.
این وزارتخانه در بیانیه خود نوشت: «ما حمله به مسجد شیعیان در افغانستان را محکوم می‌کنیم. همه افغانستانی‌ها حق زندگی و عبادت در صلح و آرامش را دارند.»
در ادامه این بیانیه آمده است: «ما در تماس با متحدان خود برای تعیین انتظارات و شروط برای طالبان یا هر دولت آینده در افغانستان هستیم. ما مصمم هستیم تا اطمینان پیدا کنیم که هیچ گروه تروریستی از خاک افغانستان برای حمله به ما یا دیگران استفاده نخواهد کرد.»
جمعه هفته گذشته نیز مسجد شیعیان افغانستان در استان قندوز هدف حمله انتحاری قرار گرفت.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: طالبان افغانستان آمریکا ایران جمهوری اسلامی ایران و اتریش سخنگوی دبیر کل سازمان ملل وزارت دادگستری طالبان مسجد شیعیان در قندهار افغانستان را محکوم افغانستان به دلیل سخنگوی کاخ سفید عراق و سوریه مردم افغانستان برای همکاری گروه تروریستی سخنگوی طالبان حمله تروریستی حمله انتحاری امارت اسلامی بحران انسانی حمله به مسجد تحصیل محروم مسجد فاطمیه امور خارجه محکوم کردن بین المللی سفیر ترکیه دارایی ها بیانیه ای جامعه بین طالبان هم ملل متحد گروه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۰۸۴۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ورود هیچ بازرسی را ممنوع نکردیم

محمد اسلامی در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران با بیان اینکه هفته آینده اولین کنفرانس علوم و فنون هسته‌ای برگزار می‌شود، اظهار کرد: حدود ۴۷۷ مقاله ارائه شده، ۱۸۰ ارائه خواهیم داشت که توسط شرکت کنندگان غیرایرانی ارائه خواهند شد. گروسی مدیرکل آژانس نیز به عنوان مهمان ویژه در این کنفرانس حضور خواهد داشت و سخنرانی می‌کند.

وی ادامه داد: در المپیاد مخترعین جهان در سوسیس، از مدارس انرژی اتمی ما شرکت کرده بودند و ۵ دانش آموز ما ۵ مدال به دست آوردند و ایران مقام اول را کسب کرد.

رئیس سازمان انرژی اتمی، درباره حل مسائل پادمانی با آژانس اظهارکرد: همواره در حال تعامل و گفتگو درباره مسائل پادمانی هستیم. تاکنون ۲ مکان باقی مانده و ۲ مکان حل و فصل شده درباره دو مکان در حال گفتگو هستیم، بیانیه اسفند ۱۴۰۱ از نظر ما پابرجاست و براساس آن تعامل داریم. اما این بیانیه توسط جریان مخربی که در غرب علیه ایران اقدام می‌کند، زیرسوال رفته است، ما، اما بر این بیانیه تاکید داریم.

وی همچنین تاکید کرد: آقای رافائل گروسی اعلام کرده است در ایران دیدار‌هایی خواهند داشت و من هم با وی دیدار دارم و مطمئن هستم که ابهامات برطرف می‌شود و در چارچوب پادمان و ان پی تی روابط خود را با آژانس تقویت می‌کنیم.

اسلامی درباره همکاری با آژانس در خصوص بازرسان آژانس تصریح کرد: ما ورود هیچ بازرسی را ممنوع نکردیم ۱۳۰ بازرس آژانس مجاز به حضور در ایران هستند. بازدید آنها در حال انجام است. استفاده از حقوق مسلم هر عضو آژانس طبیعی است و این مساله سیاسی نیست و ما در فرایند‌های همکاری با آژانس این موصوع را مکرر اثبات کرده و آنها هم به آن اذعان دارند.

وی درباره اظهارات گروسی درباره برنامه تسلیحاتی ایران نیز تصریح کرد: این‌ها موضعگیری نیست و سوال خبرنگار است و جریان مخرب و صهیونیستی در حال القای این است که برنامه ایران صلح آمیز نیست. گروسی گفته نشانه‌ای از برنامه تسلیحاتی ایران وجود ندارد.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی دولت

دیگر خبرها

  • حملات داعش در افغانستان بیش از ۱۵۰ کشته و زخمی برجای گذاشته است
  • درخواست یک مقام طالبان برای به بهره‌برداری رسیدن مسیر چابهار-افغانستان
  • بیش از ۳۵ کشته در حملات داعش در افغانستان
  • طالبان حمله تروریستی داعش در ولسوالی گذره را محکوم کرد
  • ادامه واکنش‌های جهانی علیه حمله داعش به نمازگزاران در هرات
  • داعش مسئولیت حمله تروریستی به نمازگزاران شیعه در هرات را برعهده گرفت
  • روایت روزنامه جمهوری اسلامی از مدارا با طالبان بدون خط قرمز/ جازدن سیل به جای دادن حقابه!
  • تاکید بر شناسایی عاملان حمله به شیعیان افغانستان + فیلم
  • ورود هیچ بازرسی را ممنوع نکردیم
  • داعش مسئولیت حمله به نمازگزاران شیعه در هرات را پذیرفت